Share/Bookmark

Broga vs Sg. Tekala - ini bukan terakhir kali

6 comments
Ehem! Bersawang dah kan blog ne. lama sangat tak update. Gmbar pn skrg tak banyak shoot sebab sibuk memikirkan masa depan ^^. Alhamdulillah, habes sudah semester 6 dan final year bakal menyusul. Dan sekarang, of course busy dengan projek ilmiah tahun akhir. Hope everything go smooth Ya Rabb. Sesungguhnya hanya kepadaMU
kami menyembah 
dan 
 hanya kepadaMU 
kami memohon pertolongan - Al-Fatihah ayat 5.



Entry ini untuk update pasal Broga Hills hari tu. Time gap exam, sempat lah kejap naik bukit broga.  Alhamdulillah, antara wishlist yg tercapai before grad :). Kami mula naik bukit broga pada pukul 5.15 pagi dan tengah naik, azan Subuh berkumandang.Terasa sejuk je hati mendengar azan subuh. Sesejuk suasana pagi di dalam hutan. After 45 minit mendaki, kami sampai bukit broga kol 6 lebih kurang. Dan disini kami berhenti sekejap untuk sembahyang subuh di atas. Subhanallah, indahnya ciptaanMU Ya Allah. Sangat dingin dan terasa lapang-selapangnya. Sangat kagum dengan kuasa Maha Pencipta Sekalian Alam. Kami antara awal orang yang sampai atas bukit dan orang terakhir yang turun dari bukit. Semuanya sebab nak menghayati keindahan alam sepuas-puasnya. After tu, terus pegi sungai tekala. Sangat best! Bawah ne ada la sekeping dua gmba bukit broga dan sungai tekala :)




“Dan Dia lah yang menjadikan bumi terbentang luas, dan menjadikan padanya gunung-ganang (terdiri kukuh) serta sungai-sungai (yang mengalir). Dan dari tiap-tiap jenis buah-buahan, Ia jadikan padanya pasangan: dua-dua. Ia juga melindungi siang dengan malam silih berganti. Sesungguhnya semuanya itu mengandungi tanda-tanda kekuasaan Allah bagi kaum yang (mahu) berfikir” [Surah Ar-Ra’du :3]


sungai tekala


saat-saat sunrise





Pandangan dari puncak ke dua





p/s : thanks to kamil, naga, fitri, zul, kak nad, teyra dan azie :)












6 comments

dee : June 26, 2012 at 6:10 PM

suka :)

dz zain : June 26, 2012 at 8:22 PM

wow wow wow wow...nk jugak die..hahahhah....anyway best kan naik hari tue.......:)
kite pon ada jgk entry pasal broga..hahhaha
http://inisayatau.blogspot.com/2012/06/broga-hills-bukan-yang-terakhir-kali.html

waniawin : June 26, 2012 at 10:16 PM

thanks dee :)

hai dz zain. itu lah. kite pn nak gak. btw thanks! :P

NADHIRAH HAZWANI : June 27, 2012 at 12:42 AM

KENAPA NAMA KAMIL NO 1???

Mizah Adam : June 27, 2012 at 12:43 AM

nasiblaaa aku ada 2 paper hari tu. kalau tak...hmmm next time korg naik aku nk ikot jugak!

waniawin : June 29, 2012 at 7:56 PM

kak nad : kenapa perlu capslock? haha. mana wani tau. urutan nama tak memberi maksud apa2. haha

mizah : itu lah kan mizah. kalau tak mmg kita berjimba sama2.

Post a Comment

HOME | ABOUT

Copyright © 2011 ArtSheSaid | Customized by Blackrosehunter | Template by 54BLOGGER